Mityba pagal kraujo grupes
5 (100%) 1 vote

Mityba pagal kraujo grupes

Rekomendacijos pagal kraujo grupę

O kraujo grupė

Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis. Rekomenduojama mėsa. O kraujo grupės atstovų skrandžio sulčių rūgštingumas didelis, todėl jie puikiai virškina mėsą. Vis dėlto šie žmonės dėl minėtos priežasties turi būti itin atsargūs valgydami vaisius, kurie labai didina skrandžio sulčių rūgštingumą. Tai apelsinai, mandarinai, braškės bei saldžios sultys ir cukrus apskritai. Tik taip jie išvengs skrandžio gleivinės sudirginimo.

Mėsa, žuvis, javai,

pieno produktai ir kiaušiniai

Šiais laikais O kraujo grupės atstovų gyvenimo būdas labai skiriasi nuo jų protėvių, todėl šie mėsėdžiai (tai lemia kraujo grupė) turėtų rinktis liesą mėsą, neutralią paukštieną ir apsiriboti nedidelėmis porcijomis. Ir visa tai derinti su jiems tinkamomis daržovių bei vaisių rūšimis. O kraujo grupės atstovams labai tinka ir daugybė žuvų rūšių, ypač riebios šaltųjų jūrų žuvys — silkės, skumbrės bei menkės. Ir atvirkščiai, javai, ypač kviečiai, netinka. Vėliau pamatysite, kad rekomenduojamų produktų sąraše nėra nė vienos kviečių rūšies. O kraujo grupės atstovų organizmas taip pat prastai virškina karvių pieno produktus. Taigi jie irgi nerekomenduojami. Retkarčiais suvalgomas vienas kitas vištų kiaušinis, atvirkščiai, rūpesčių nesukels.

Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai

O kraujo grupės atstovams ypač tinka žalios spalvos bei lapinės daržovės. O pomidorai, kurių lėktinai A ir B grupių kraujyje darbuojasi tarsi puikiausi klijai, O kraujo grupei tinka kaip neutralūs produktai. Pomidorų padažas, atvirkščiai, dėl jame esančių priedų gali pakenkti. Kaip ir visų kitų, taip ir O kraujo grupės atstovai turi visiškai atsisakyti bet kokių kokosų riešutų gaminių. Jų skrandį dirgina ir malti pipirai — ir juodieji, ir baltieji, taip pat actas. Taigi drau -džiami rūgštūs marinuoti produktai. Cukrus bei medus nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai. Tai galima pasakyti ir apie visas kitas kraujo grupes. O kraujo grupės atstovams neribotais kiekiais rekomenduojama gerti tik vandenį bei negazuotą mineralinį vandenį. Leistina ir žalioji arbata; juodoji arbata bei rūgštingumą labai didinanti kava – ne. Saikingai geriamas alus bei vynas taip pat nesukels problemų. Plikant vaistažolių arbatą reikia nepamiršti, kad tai yra gydomoji priemonė, todėl ją gerti reikia saikingai. Geriausia kaitalioti tokios arbatos rūšis.

O grupei ypač tinka lapinės bei žalios spalvos daržovės. Vis dėlto salotų negalima gardinti actu- jis dirgina skrandį.

Rekomenduojami maisto produktai:

Mėsa: eriena, aviena, jautiena, subproduktai (širdis, kepenys) ,veršiena, žvėriena.

Žuvys bei jūros gėrybės: baltieji paltusai, eršketai, jūrų lydekos, jūrų plekšnės, kardžuvės, lašišos, lydekos,menkės, sardinės, skumbrės, šviežios silkės, upiniai ešeriai, vadinamosios baltosios žuvys (marenos, ir kt. Vertingos lašišinių šeimos žuvys.

Pienas bei pieno produktai: sojų pienas ir kiti sojų produktai.

Aliejus, riebalai, riešutai, bei sėklos: alyvų aliejus, graikiniai rišutai, moliūgų sėklos, sėmenų aliejus.

Javai bei duonos gaminiai: rupi duona bei speltos (laukiniai kviečiai).

Ankštinės daržovės: japoninės vignos, kininės vignos, margosios pupelės.

Daržovės: artišokai, brokoliai, ikorijos, dumbliai, riežčiai, kaliaropės, kiaulpienės, krienai, moliūgai, porai, svogūnai, špinatai, romaniškos salotos, saldžiosios bulvės, pastarnokai, raudonosios paprikos.

Vaisiai bei sultys: ananasų sultys, figos, šviežios bei džiovintos slyvos, slyvų sultys, vyšnių sultys.

Prieskoninės žolės bei prieskoniai: ceratonijos, ciberžolės, dumblių ekstratas, karis, petražolės, uoginės paprikos.

Gėrimai bei žolelių arbatos: apyniai, imbieras, kiaulpienės, pipirmėtės, vanduo, liepžiedžiai, ožragės, žievė.

Nepatartini vartoti maisto produktai:

Mėsa: kiauliena, žąsiena.

Žuvys bei jūros gėrybės: ikrai, jūros sraigės, rūkytos lašišos, sepijos, sūdytos ir marinuotos silkės, šamai.

Pienas bei pieno produktai: išrūgos, jogurtas, ožkos pienas, pasukos, pienas (sviestas- neutralus produktas), sūriai: Brie, Čederis, Edamerio, Ementalis, Gouda, lydytas, mėlynasis pelėsinis, rikota ir šviežias permezanas, valgomieji ledai.

Aliejus, riebalai, riešutai bei sėklos: aguonų sėklos, anakardžių riešutai, daigintų kukurūzų aliejus, kokosų aliejus bei riebalai, kokosų riešutai, pistacijos, žemės riešutai, žemės riešutų aliejus.

Javai bei duonos gaminiai: avižos, kviečiai, grikių miltų makaronai, juoda saldžiarūgštė duona, kukurūzai bei jų dribsniai.

Ankištinės daržovės: lęšiai, paprastosios, perlinės pupelės.

Daržovės: avokadas, baklažanai, baltieji bei raudonieji gūžiniai kopūstai, bulvės, grybai, kukurūzai, žiediniai kopūstai.

Vaisiai bei sultys: apelsinai, apelsinų sultys, braškės, gervuogės, kokosų riešutai, kopūstų sultys, ličiai, obuolių sultys bei jaunas vynas, rabarbarai, saldieji melionai.

Prieskoninės žolės, prieskoniai pagardai: actas, cinamonas, kaparėliai, kečupas, kukurūzų krakmolas, majonezas, malti juodieji ir baltieji pipirai,
marinuotos daržovės, muskato riešutai, vanilė.

Gėrimai bei žolelių arbatos: alavijai, alkoholiniai gėrimai, didžiosios varnalėšos, ežiuolės, garbanotosios rūgštynės, gencijonai, grūdų kava, jonažolės, kokakola, pupelių kava, rabarbarai, raudonieji dobilai, žemuogių lapai.

A kraujo grupė

A kraujo grupės atstovai, žemdirbių palikuonys, daugeliu atžvilgių yra tikra priešingybė tiems, kurių kraujo grupė 0. Jų virškinimo sistema jautri, imuninė sistema lengvai pažeidžiama, o skrandžio sulčių rūgštingumas mažas. Todėl jiems rekomenduojama visiškai kitokia mitybos programa. A kraujo grupės atstovams sveikiausia valgyti vegetarišką maistą. Mėsos produktai, atvirkščiai, jų organizme kaupiasi kaip riebalai; jie mažina energijos atsargas, didina tingumą.

Mėsa, žuvys, javai,

pieno produktai bei kiaušiniai

Daugeliui A kraujo grupės žmonių veikiausiai bus labai sunku iš karto visiškai atsisakyti mėsos ir pradėti maitintis vegetariškai. Čia pagelbės į valgiaraštį įtraukta vištiena ir kalakutiena — tai yra neutralūs produktai. Vegetariškai maitinantis, A kraujo grupės atstovų organizmas vertingų baltymų savo organams atkurti gaus iš daugelio rekomenduojamų žuvų rūšių. Vis dėlto dešra bei kumpis liks uždraustas vaisius. Taigi A kraujo grupės asmenys neturėtų būti griežti vegetarai. Tai daugiau vegetariškai besimaitinantys žmonės, labai ribojantys mėsos kiekį. A grupė javų produktus šiaip jau virškina gerai, tačiau kviečiais piktnaudžiauti nereikėtų. Pieno produktų, išskyrus rūgščius (pavyzdžiui, jogurtą bei kefyrą), A kraujo grupės atstovai netoleruoja. Geru pakaitalu galėtų tapti sojų pienas bei tofu (sojų varškė). Kad gautų pakankamai kalcio, jie turėtų rinktis daržoves, kuriose gausu šio elemento, pavyzdžiui, brokolius. Šie asmenys retkarčiais (sakykime, sekmadienio pusryčiams) be baimės gali pasigardžiuoti ir vištos kiaušiniu: vištų kiaušinių baltymus žmogaus organizmas kuo puikiausiai paverčia savais.

Šiuo metu Jūs matote 33% šio straipsnio.
Matomi 1196 žodžiai iš 3665 žodžių.
Peržiūrėkite iki 100 straipsnių per 24 val. Pasirinkite apmokėjimo būdą:
El. bankininkyste - 1,45 Eur.
Įveskite savo el. paštą (juo išsiųsime atrakinimo kodą) ir spauskite Tęsti.
SMS žinute - 2,90 Eur.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA ir įveskite gautą atrakinimo kodą.
Turite atrakinimo kodą?
Po mokėjimo iškart gausite atrakinimo kodą, kurį įveskite į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.