Receptai
5 (100%) 1 vote

Receptai

Šaltieji patiekalai

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)Gurmaniška silkės užkanda

Bruto Neto

1. Sūdyta silkė

2. l butelis mineralinio vandens

3. rūkytos šoninės 125 g

4. 2 svogūnai

5. keletas vidutiniškai įrūgusių agurkų su krapais

6. acto

7. juodųjų pipirų

8. svogūnų laiškų

Silkę apie parą pamirkykite mineraliniame vandenyje. Išmirkusią išdarykite: nulupkite, perskroskite išilgai, o paskui pasmulkinkite į keletą kąsnelių skersai. Išimkite kaulus, filė sukapokite nedideliais kubeliais. Šoninę, nuluptus svogūnus ir agurkus su krapais susmulkinkite ir sumaišykite su silkėmis, įpilkite acto ir pagal skonį ką tik sumaltų juodųjų pipirų. Ant ruginės sviestu apteptos duonos riekių prikraukite sutaisytos silkės su prieskoniais, pagal skonį apibarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir neškite į stalą. Šį silkės užkandį galima valgyti ir su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Kimšti kiaušiniai Bruto Neto

1. 2 kiaušiniai,

2. svogūnų galvelių, 30 g

3. grietinės 25 g

4. garstyčių 2 g

5. žalumynų

6. druskos. Kietai virti kiaušiniai nulupami, perpjaunami išilgai, išimami tryniai, kurie pertrinami per sietelį, pridedama smulkiai pjaustytų pakepintų svogūnų,

Stalo garstyčių, druskos, grietinės, ir viskas išmaišoma. Trynio vieta pro konditerinį maišelį pripildoma pagamintu kimšiniu. Kiaušiniai puošiami pjaustytais svogūnų laiškais, žalumynais, užpilami grietine, aplinkui pabarstoma pertrintu tryniu. Skanaus!

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Valentino dienos ikrų širdutės

Bruto Neto

1. 1 nedidelis agurkas (nuluptas)

2. puodelio grietinės 0,3

3. 1 šaukštelis džiovintų krapų

4. šviežiai maltų juodųjų pipirų

5. 1 indelis raudonųjų lašišų ikrų

6. 8 riekelės duonos

7. svieto arba margarino

8. šviežių krapų lapelių

Supjaustykite agurką 0,5 cm storio skrituliukais.

Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinę, džiovintus krapus ir pipirus. Ant kiekvieno agurko gabaliuko uždėkite po šaukštelį grietinės mišinio. Ant viršaus uždėkite apie 1/2 šakštelio ikrų ir papuoškite krapo lapeliu.

Duoną supjaustykite širdelės forma (naudodami širdelė formos sausainių formelę). Pakepinkite ir patepkite sviestu.

Lėkštės viduryje sudėkite agurkų gabaliukus, aplink sudėkite duonos širdeles.

Sriubos

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Šiupininė su mėsa ir grybais

Bruto Neto

1. jautienos kaulų 300 g

2. vandens 1,25 l

3. jautienos 100 g

4. 1 salieras

5. 1 petražolė

6. 1 morka

7. g lieso kumpio 50 g

8. g pieniškų dešrelių 50 g

9. šviežių baravykų 200g

10. 1 svogūnas

11. 1 šaukštas sviesto

12. 1 nedidelis raugintas agurkas

13. 2 švieži pomidorai

14. druskos

15. pipirų

16. 1 lauro lapelis

17. 1 šaukštas kaparių arba alyvmedžio uogų

18. 2 šaukštai grietinės

19. 3 griežinėliai citrinos

Iš kaulų, mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir perkošti. Svogūną supjaustyti ir kartu su paruoštais grybais ir pomidorų tyre troškinti svieste. Jautieną, (kumpį, pieniškas dešreles) supjaustyti smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupti, išilgai perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Visus produktus sudėti į sultinį ir 15 minučių pavirti. Sriubą išpilstyti į lėkštes, įdėti grietinės, citrinos griežinėlių, pabarstyti supjaustytais svogūnų laiškais, petražolių arba krapų lapeliais.

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Naminė agurkų sriuba

Bruto Neto

1. 350 g sultinio

350 g

2. kopūstų 40g

3. bulvių 100 g

4. morkų 20g

5. petražolių 30g

6. salierų 10g

7. svogūnų 20g

8. porų 20g

9. sūdytų agurkų 30g

10. margarino 10g

11 rietinės 10g

12. žalumynų

13. prieskonių

14. druskos

Į išvirtą sultinį sudėkite juostelėmis pjaustytus kopūstus ir virkite 10 – 15 minučių, paskui sudėkite juostelėmis pjaustytas pakepintas prieskonines daržoves, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 – 15 minučių. Paskui dėkite rombais supjaustytus sultinyje šutintus agurkus, pipirus, lauro lapelius, pasūdykite ir pavirkite 10 minučių. Prieš baigdami virti pagal skonį įpilkite užvirinto agurkų sūrymo.

Patiekdami valgyti sriubą užbalinkite grietine ir apibarstykite žalumynais.

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Raugintų kopūstų sriuba

Bruto Neto

1. sultinio 1,5 l

2. raugintų kopūstų 0,5 kg

3. morkos 2-З vnt.

4. petražolės 2-З vnt.

5. 1 svogūnas 0,5

6. stiklinės pomidorų pastos 0,5

7. stiklinės grietinės

8. 1 š. miltų

9. pipirai

10. žaluma

Raugintus kopūstus sudėti į puodą, įpilti šiek tiek vandens ar sultinio ir troškinti atidengtu dangčiu, vėliau uždengus troškinti apie valandą. Daržoves susmulkinti ir troškinti kartu su kopūstais. Užvirti sultinį ir supilti pomidorų pastos bei pakeptus miltus. Jei kopūstai pernelyg rūgštūs, į juos galima įdėti šviežių kopūstų arba truputį cukraus.

Karšti žuvies

patiekalai

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)

Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

Bruto Neto

įprastos cepelinams ruošiamos bulvių masės

Įdarui:

1. šaldytos žuvies filė, 400 g

2. 1 svogūnas,

3. sviesto, 50 g

4. 1 kiaušinis,

5. druskos,

6. pipirų.

7. aliejaus virimui.

Šaldytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje su sviestu kepame svogūną, įdedame žuvį, pipirų, druskos. Paruošiame nedidelius cepelinus su žuvies įdaru, juos išverdame įkaitintame aliejuje

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)Gurmaniška silkės užkanda

Bruto Neto

1. Sūdyta silkė

2. l butelis mineralinio vandens

3. rūkytos šoninės 125 g

4. 2 svogūnai

5. keletas vidutiniškai įrūgusių agurkų su krapais

6. acto

7. juodųjų pipirų

8. svogūnų laiškų

Silkę apie parą pamirkykite mineraliniame vandenyje. Išmirkusią išdarykite: nulupkite, perskroskite išilgai, o paskui pasmulkinkite į keletą kąsnelių skersai. Išimkite kaulus, filė sukapokite nedideliais kubeliais. Šoninę, nuluptus svogūnus ir agurkus su krapais susmulkinkite ir sumaišykite su silkėmis, įpilkite acto ir pagal skonį ką tik sumaltų juodųjų pipirų. Ant ruginės sviestu apteptos duonos riekių prikraukite sutaisytos silkės su prieskoniais, pagal skonį apibarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir neškite į stalą. Šį silkės užkandį galima valgyti ir su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

Eil.

Nr. Žaliavų pavadinimas Žaliavų sudėjimo norma (g)Karšis su bulvių koše

Bruto Neto

1. bulvių 800 g

2. pieno

150–200 ml

3. sviesto 50 g

4. gūželės salotų

5. saujelės šviežių krapų

6. 4 gabaliukų karšio filė

7. aliejaus

8. druskos

9. pipirų

Bulves nuskusti ir išvirti. Sugrūsti ir išmaišyti su pienu bei sviestu. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įberti krapų, pasūdyti ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nuvarvinti ir stambiai suplėšyti. Likusius krapus sukapoti. Žuvies gabaliukus nuplauti ir gerai nusausinti.

Žuvį iškepti aliejuje, pasūdyti, pagardinti pipirais, krapais. Perdėti į karščiui atsparų indą. Bulvių košę sukrėsti į konditerinį švirkštą. Bulvių košės užspausti ant žuvies. Pašildyti 5 min. iki 225°C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti lėkštėse ant salotų lapų, papuošus krapais.

Šiuo metu Jūs matote 51% šio straipsnio.
Matomi 1085 žodžiai iš 2121 žodžių.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA (kaina 1,45 €) ir įveskite gautą kodą į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.