Receptai
5 (100%) 1 vote

Receptai

BUROKĖLIŲ SALOTOS SU ANANASAIS

Reikia:

3 virti burokėliai;

5 konservuotų ananasų griežinėliai;

6 _ 8 maži konservuoti agurkai (kornišonai);

1 virto kiaušinio trynys papuošimui;

100 _ 150 g. majonezo;

50 g. ananasų sirupo;

1 arbatinis šaukštelis garstyčių;

truputis druskos, cukraus.

Burokėlius supjaustome kubeliais, susmulkiname keturis ananasų griežinėlius, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais (kornišonais).

DŽIOVINTOS SLYVOS SU ŠOKOLADINIU PUDINGU IR ŠOKOLADU

Reikia:

1 pakelis šokoladinio pudingo;

25 džiovintos slyvos;

1 stiklinė pieno;

100 g. baltojo šokolado;

50 g. kokosų traškučių.

Pudingą paruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio. Slyvas nuplauname, keletą minučių paverdame piene ir paliekame 1 val., kad išbrinktų. Į lėkštę įdedame po šaukštą atvėsusio pudingo, ant jo uždedame iš pieno išimtą ir nuplautą slyvą, o aplink įpilame ištirpinto baltojo šokolado. Pabarstome kokosų traškučiais ir patiekiame.

ĮDARYTA KARKA

Reikia:

1 rūkyta karka (800 g. _ 1 kg.);

400 g. maltos kiaulienos;

1 kiaušinis;

1 nedidelis svogūnas;

truputis druskos, pipirų, aliejaus.

Rūkytą karką išmirkome vandenyje, išimame kaulą. Į maltą kiaulieną įdedame susmulkintą pakeptą svogūną, įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir išminkome. karką prikemšame maltos mėsos, užsiuvame karkos galus, suvyniojame į dvigubą marlę, ją irgi užsiuvame. Taip paruoštą karką verdame apie pusantros valandos. Po to ją paslegiame ir laikome, kol atšąla. Tada nuimame marlę ir supjaustome karką griežinėliais. Puošiame žalumynais.

ŠOKOLADINIO KISIELIAUS DESERTAS

Keturioms porcijoms reikia:

1 pakelis apelsinų želė;

1 pakelis vyšnių želė;

200 g. grietinėlės;

2 šaukštai cukraus.

Kisieliui:

100 g. šokolado;

1 stiklinė pieno;

1 šaukštas krakmolo;

1 pakelis vanilinio cukraus;

truputis aliejaus formelėms patepti.

Iš kisieliui skirtų produktų išverdame šokoladinį kisielių. Jį supilstome į aliejumi pateptas formeles ir atvėsiname. Želė ištirpiname (kiekvienam pakeliui želė _ 1,5 stiklinės karšto vandens) ir supilame į desertinius indelius. Kai želė sustingsta, ant jos uždedame išimtą iš formelės šokoladinį kisielių ir papuošiame plakta pasaldinta grietinėle.

ŠOKOLADINIS KOKTEILIS

Reikia:

100 g. šokoladinio pieniško gėrimo;

75 g. apelsinų sulčių;

50 g. citrinų sirupo;

0,5 kiaušinio trynio;

2 šaukštai cukraus;

2 _ 3 gabalėliai ledo;

juodojo šokolado drožlių kokteiliui papuošti.

Šokoladinį pieną sumaišome su apelsinų sultimis. Į taurę sudedame ledo gabalėlius, supilame citrinų sirupą ir atsargiai ant ledo pilame šokolado ir sulčių mišinį. Ant viršaus uždedame su cukrumi išsuktą trynį ir užbarstome šokolado drožles.

DREBUTINIAI DARŽOVIŲ, MĖSOS IR ŽUVIES PATIEKALAI

KRABAI (KREVETĖS) DREBUČIUOSE

Reikia:

2vnt. kiaušinių;

30g. želatinos;

80g. sauso vyno (“Sherry”);

250g. pomidorų;

25g. konservuotų krabų (krevečių);

75g. grietinės;

10g. vidutinio aštrumo garstyčių;

20g. smulkintų petražolių;

druska, pipirai, žiupsnelis cukraus, petražolių šakelė, acto pagal skonį.

¼ l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite ¼ l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų.

Nupjaukite kiaušinių galus, kad matytųsi tryniai. Į formelių vidurį, ant sustingusio sluoksnio, dėkite po vieną kiaušinį nupjautu galu į apačią. Petražoles nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, nuskabykite lapelius ir kartu su pomidorais išdėstykite aplink kiaušinius. Vėl užpilkite šiek tiek sultinio ir leiskite sustingti. Krabus perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į sietelį ir palaikykite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada krabus, likusius pomidorus bei keletą petražolių lapelių padalykite į abi formeles. Užpilkite likusiu želatinos tirpalu. 2_3 val. laikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.

Prie šio patiekalo tinka padažas iš grietinės, pagardintos garstyčiomis, druska, pipirais, cukrumi, keletu lašų acto esencijos bei kapotomis petražolėmis.

Drebučius patiekite su paskrudinta balta duona arba traškučiais.

LIEŽUVIO DREBUČIAI

Reikia:

4 kiaulių arba veršelių liežuviai;

10 virtų kiaušinių;

1 l. sultinio (nuo liežuvių virimo);

2,5 šaukšto želatinos;

2 šaukštai krienų;

truputis svogūnų laiškų, pipirnių.

Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai.

1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu.

Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių.

Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti.

Šiuo metu Jūs matote 31% šio straipsnio.
Matomi 730 žodžiai iš 2390 žodžių.
Peržiūrėkite iki 100 straipsnių per 24 val. Pasirinkite apmokėjimo būdą:
El. bankininkyste - 1,45 Eur.
Įveskite savo el. paštą (juo išsiųsime atrakinimo kodą) ir spauskite Tęsti.
SMS žinute - 2,90 Eur.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA ir įveskite gautą atrakinimo kodą.
Turite atrakinimo kodą?
Po mokėjimo iškart gausite atrakinimo kodą, kurį įveskite į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.