Sveika mityba2
5 (100%) 1 vote

Sveika mityba2

Turinys

Įvadas 3

Pagrindiniai racionalios mitybos dėsniai 4

Baltymų vartojimo taisyklės 5

Angliavandenių vartojimo taisyklės 6

Riebalų vartojimo taisyklės 7

Kaip vartoti vaisius? 7

Išvados 8

Įvadas

“Žmonės ne miršta – jie save nužudo”, – sakė Seneka .

Milijonai žmonių gyvena nesukdami sau galvos nei dėl mitybos, nei dėl sveikatos, manydami, kad nuo bet kurios ligos juos išgydis tabletės.

Vartotojų visuomenėje reikia nemažos dvasinės stiprybės sveikai gyventi. Vyksta natūrali atranka – silpnieji paklūsta vartotojiškai gyvenimo nuostatai ir ilgainiui papildo per anksti paliegusių, susenusių žmonių gretas, o stiprieji, kuriems užtenka drąsos gyventi savo protu, semiasi išminties ir sveikatos iš natūralių gamtos dovanotų šaltinių.

Pagrindiniai racionalios mitybos dėsniai

Hipokratas sakė: “Kiekviena liga turi savo priežastį, kurios nepašalina jokie vaistai”.

Moksliškai įrodyta, kad racionali maitindamiesi galime pasiilginti gyvenimą 10 – 20 metų. Tarp organizmo ir aplinkos be paliovos vyksta medžiagų ir energijos apykaita. Augalijos ir gyvūnijos pasaulis pateikia žmogui milžinšką maisto įvairovę. Pagrindinė problema yra išsirinkti iš tos visos įvairovės tai, kas iš tikrųjų yra būtina ir naudinga.

Viena didžiausių žmogaus klaidų yra požiūris, kad pats įvairiausias maistas gali palaikyti organizmo tinkamą būklę.

Teoriškai įvairus, su dideliu kiekiu gyvūninių baltymų ir anglevandenių valgis turi teikti sveikatą, tačiau toks maistas, deja, atneša ligas ir kančias.

Išmintingasis Hipokratas yra pasakęs: “Žmogus gimsta sveikas, visos ligos pas jį ateina pro burną su valgiu”.

Kiekvienai produktų grupei skrandis išskiria vis kitų fermentų. Baltymingieji produktai paskatina skrandyje ir žarnyne išsiskirti rūgščių fermentų, o turintieji angliavandenių – šarminių.

Jei valgome baltymingus produktus drauge su angliavandeningaisiais, tai išsiskyrę skirtingi fermentai reaguoja tarpusavyje ir iš dalies neutralizuojasi. Dėl to baltymai ir angliavandeniai pasklinda skrandyje ir žarnyne nesuvirškinti. Nesuvirškinto maisto liekanos keliauja plonąja žarna ir gula sluoksniais ant sienelių – “užmūrija” žarnas iš vidaus. Pirma, žarnynas pradeda mažiau įsiurbti medžiagų – pagrindinė antsvorio priežastis: antra, pažeidžia virškinimoliaukas ir prastina virškinimą: trečia, gausina sukeliančių ligas bakterijų< kurios naikina virškinamojo trakto sveiką mikroflorą. Nesuvirškintas maistas drauge su ligas sukeliančių bakterijų fiziologiniais produktais patenka į storąją žarną. Cia metų metus pūva ir rūgsta, pradeda sukelti ligas. Dėl virškinimo sistemos ir išangės funkcijų sutrikimo sitrinka kepenų filtruojamoji funkcija, todėl kraujyje pagausėja bilirubino, tulžies pūslėje ir inkstuose pradeda susidarinėti smėlis bei akmenys, ant kraujagyslių sienelių nusėda cholesterolis, raumenyse ir sąnariuose kaupiasi įvairių rušių druskos, mažėja organizmo atsparumas, prastėja medžiagų apykaita.

Ansvoris, skrandžio, žarnyno, kasos, kepenų, ikstų, kraujotakos sitemos ligos ir daug kitų bėdų tėra vien tik padariniai. Jų pagrindinė priežastis – visų organizmo vidaus valomųjų sistemų užsiteršimas dėl netinkamo valgomų produktų derinimo.

Pavyzdžiui: valgome sriubą, mėsą su bulvėmis, paskui viską užgeriame saldžiu kompotu arba suvalgome apelsiną, bananą ar dar kokį desertą. Visi tie produktai reikalauja skirtingo virškinimo laiko ir jiems reikia skirtingų skrandžio sulčių. Skrandyje susidaro nesuvirškinamas mišinys. Prasideda vaisių skaidymas ir randasi alkoholis bei acto rūgštis, o juk tai yra nuodai. Bulvės, maišomos su mėsa, gamina labai nuodingą medžiagą – solaniną. Visa tai yra skrandyje kur tamsu ir šilta. (Prisiminkime, kaip daromas naminis vynas: susmulkinami vaisiai, dedami į indus ir statomi ir statomi tamsoje, kad rūgtų. ) Nieko nuostabaus, kad po tokių pietų gaminasi dujos, skauda skrandį, apima viso kūno sunkumas ir pan.

Šiuo metu Jūs matote 30% šio straipsnio.
Matomi 605 žodžiai iš 2010 žodžių.
Peržiūrėkite iki 100 straipsnių per 24 val. Pasirinkite apmokėjimo būdą:
El. bankininkyste - 1,45 Eur.
Įveskite savo el. paštą (juo išsiųsime atrakinimo kodą) ir spauskite Tęsti.
SMS žinute - 2,90 Eur.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA ir įveskite gautą atrakinimo kodą.
Turite atrakinimo kodą?
Po mokėjimo iškart gausite atrakinimo kodą, kurį įveskite į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.