Z ū b Zelsvelė
5 (100%) 1 vote

Z ū b Zelsvelė

11213141

Įmonės charakteristika

Ž. Ū. B. “Želsvelė” mėsos perdirbimo cechas yra Liudvinavo seniūnijoje Želsvos gyvenvietės centre. Iš šiaurės vakarų pusės cechą riboja Želsvos pagrindinės mokyklos teritorija. Šiaurės rytinėje pusėje yra daugiabučiai gyvenami namai, iš pietų ir pietryčių- upelio apsauginė( žalia ) juosta. Prie mėsos cecho įrengtas asfaltuotas automobilių privažiavimas. Pietvakarinėje sklypo pusėje įrengta mašinų stovėjimo aikštelė. Pietinėje ir rytinėje sklypo pusėje yra įrengti betoniniai pėsčiųjų priėmimai. Likusi cecho sklypo dalis apsodinta medeliais ir apželdinta veja. Sklypas yra lygus su nedideliu nuolydžiu į pietinę pusę. Sklypo plotas 3643kv. m.

Prie cecho privesti inžinieriniai tinklai, vandentiekis- nuo Želsvos gyvenvietės tinklų, kanalizacija- į gyvenvietės tinklus. Jėgos ir elektros tinklų prijungimas nuo atramų, esančių prie įvažiavimo. Įvažiavimas ir automobilių stovėjimo aikštelė apšviesti šviestuvais, patalpų šildymas centrinis, nuo gyvenvietės katilinės.

Mėsos perdirbimo cecho pastatas yra pakankamai geras. Sienos- sieninių panelių ir silikatinių plytų mūro. Grindų ir lubų perdanga- g/ b plokštės. Stogas- sutapatintas, danga ruloninė. Mėsos perdirbimo cecho pastato naudingas plotas- 453,18kv. m., užstatymo plotas- 535kv. m. Užstatymo procentas sklype- 14,7. Į mėsos perdirbimo cechą patenkama pro šiaurės vakarų pusėje esamus laiptus. Cecho darbo ir poilsio patalpos įrengtos taip, kad, kiek galima, racionaliau panaudoti pertvarus ir vidines sienas

Gamybos patalpų grindys išklotos akmens masės plytelėmis. Sienos šiose patalpose nudažytos plaunamais dažais, o vietomis išklotos glazūruotų plytelių panelės iki 2 m. aukščio. Kabinetų, buitinių patalpų, persirengimo kambarių grindys- medinės, nudažytos emaliniais dažais. Sienos čia nudažytos klijiniais dažais. Patalpų vėdinimas: šviežio oro pritekėjimas į gamybines patalpas vykdomas mechaniškai per oro tiekimo agregatus. Iš patalpų oras šalinamas mechaniniais ašiniais “ Vortie” tipo ventiliatoriais. Buitinių persirengimo ir valgymo patalpų vėdinimas- natūralus per esamas orlaides languose.

Cecho našumas apie 1000 kilogramų dešrų ir kitokių rūkytų bei virtų mėsos gaminių per parą. Ceche yra šios gamybinės patalpos: žaliavos priėmimo- išpjaustymo, sūdymo ( šaldomo ) gamybos, kulinarijos gaminių, rūkyklų, apyvartinės taros plovimo, dušavimo, nusodinimo, vakuumavimo, gatavos produkcijos laikymo patalpos. Taip pat įmonėje yra ir buitinės patalpos darbininkams: rūbinės, dušai, tualetai, poilsio ir valgymo patalpos. Šiame ceche taip pat yra ir parduotuvės patalpa, kurioje pardavinėjami vietiniai mėsos produktai. Be šios parduotuvės dar mėsos cechui priklauso 2 mėsos produktų parduotuvės esančios Marijampolėje- Gedimino ir Geležinkelio gatvėse.

Gamybinių patalpų aprašymas

Žaliavos priėmimo ir išpjaustymo patalpos. Plotas 15,4 kv. m. Šioje patalpoje yra šie technologiniai įrengimai: gastronomijos pjaustymo mašina, išpjaustymo stalas, šaldymo spinta, praustuvas.

Sūdymo patalpa. Plotas 17, 5 kv. m. Technologiniai įrengimai: šešios sūdymo vonios, masažuoklis 250 kg talpos.

Gamybos patalpa. Plotas 56,6 kv. m. Technologiniai įrengimai: ledo generatorius, kuteris 50 litrų, mėsmalė, 2 gamybiniai stalai, faršo maišyklės 150 litrų, 2 kimštuvai, praustuvas, stelizatorius, dviguba plautuvė, svarstyklės, 2 šaldymo spintos, injektorius.

Kulinarijos gaminių patalpa. Plotas 20,0 kv. m. Technologiniai įrengimai: dviguba plautuvė, gamybinis stalas, viryklė (dujinė), aštuonių skyrių orkaitė (elektrinė), termokamera.

Rūkyklų patalpa. Plotas 36,2 kv. m. Technologiniai įrengimai: keturios šalto rūkymo kameros: viena universali rūkinimo- virimo- džiovinimo kamera, gamybinis stalas, rėmai gaminiams kabinti, dūmų generatorius.

Apyvartinės taros plovykla. Plotas 4,2 kv. m. Technologiniai įrengimai: dviguba plautuvė.

Dušavimo patalpa. Plotas 9,5 kv. m. Technologiniai įrengimai: dušas.

Šalto rūkymo produkcijos laikymo- džiovinimo patalpa. Plotas. 11,8 kv. m. Technologiniai įrengimai: ventiliatorius, rėmai produkcijai kabinti.

Vakuumavimo ir svėrimo patalpa. Plotas 5,7 kv. m. Technologiniai įrengimai: vakuuminio įpakavimo mašina, svarstyklės, du gamybiniai stalai.

Gamybinių patalpų plovimas ir dezinfekavimas

Išpjaustymo patalpa. Visų pirma nuo paviršių pašalinami mėsos likučiai. Prieš naudojant plovimo priemonę, plaunama vandeniu, kurio temperatūra iki 45º C, pašalinant didžiąją dalį nešvarumų ir taip pradedamos plauti visos gamybos patalpos.

1. Stalai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISCO 40 ml/ 101 konc. tirpalas (temp. 40º C). Po dešimties minučių nuskalauti karštu 60- 65 C vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/101 konc. tirpalu (temp. 30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

2.Peiliai, pjūklas.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu, kurio temperatūra apie 50º C, kad gerai pašalintume nešvarumus. Nuskalauti karštu vandeniu ( 65º C ).

Dezinfekavimo priemonė: užmerkti į CAPO 900 15g/ 10l konc. tirpalą (temp. 30º C). Po penkiolikos
minučių nuskalauti šiltu vandeniu.Dezinfekuojamasis tirpalas keičiamas kartą per pamainą.

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Merkiami keletą kartų per pamainą.

2. Sienos, grindys, durys, plautuvė.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 40 ml/ 10 l konc. tirpalas temp. 40º C. Po dešimties minučių nuskalauti karštu vandeniu.

Plovimo dažnumas. Grindis, plautuvę- kiekvieną dieną. Sienas, duris: 1)susitepusias vietas- kiekvieną dieną, 2) visas- kartą per savaitę.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3g/ 10 l konc. tirpalu (temp. 30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas. Grindys, plautuvė- kiekvieną dieną, sienos, durys- kartą per savaitę.

4.Langai, šviestuvai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10 l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu ir nusausinti panaudojant šviestuvams vienkartines servetėles.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį, nerečiau, kaip du kartus per metus.

5. Lubos.

Plaunamos pagal poreikį nerečiau kaip vieną kartą per metus.

6. Kanalizacijos angos.

Plovimo metodas. Stipriai šarminę priemonę FET 41 NORA 150 g įberti į angą ir palikti nakčiai.

Plovimo dažnumas. Kanalizacijai užsikišus riebalais pagal poreikį.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO TAB. Trys tabletės įmetamos į kibirėlį- gaudytuvą ir paliekama nakčiai.

Dezinfekavimo dažnumas. Pagal poreikį.

Gamybos patalpa

1. Įrengimai (mėsmalė, maišyklė, kimštuvai, kuteris, ledo generatorius) ir jų išardomos detalės.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama karštu vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuskalaujamas.

Dezinfekavimo ir plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną baigus darbą (po pamainos).

2. Vežimėliai, vidinė tara.

Plaunama kiekvieną dieną ištuštinus tarą, o vežimas po darbo.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama karštu vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuplaunamas.

Dezinfekavimo ir plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną, pabaigus darbą.

3. Svarstyklės.

Plovimo metodas. Rankinis purškiant.

Plovimo priemonė. Neatskiesta IPA 300 arba ETA 700 priemonė išpurkšti paviršių ir patrinti vienkartine servetėle, pašalinant nedidelį kiekį riebalų. Antrą kartą purškiant atliekama dezinfekacija.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį darbo metu arba po darbo dienos.

4. Peiliai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu, kurio temperatūra apie 50º C, kad gerai pašalintume nešvarumus. Nuskalauti karštu vandeniu (65º C).

Dezinfekavimas. Užmerkti į CAPO 900 15 g/10 l konc. tirpalą (temp. 30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu. Dezinfekuojamasis tirpalas keičiamas kartą per pamainą.

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Merkiant keletą kartų per pamainą arba peilius keletą kartų per dieną merkiami į stelizatorių, kuriame temperatūra ne žemesnė kaip 82º C.

5. Sienos, grindys, durys, plautuvė.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 40 ml/10 l konc. tirpalas (temp. 40º C). Po dešimties minučių nuskalauti karštu vandeniu.

Plovimo dažnumas. Grindis, plautuvę- kiekvieną dieną. Sienas, duris: 1) susitepusias vietas- kiekvieną dieną; 2) visas- kartą per savaitę.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu (30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas: kartą per savaitę.

6. Šviestuvai, langai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10 l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. Po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį ne rečiau kaip du kartus per metus.

7. Lubos.

Plaunamos pagal poreikį, ne rečiau kaip vieną kartą per metus.

8. Kanalizacijos angos.

Plovimo metodas. Stipriai šarminę priemonę FET 41 NORA 150 g įberti į angą ir palikti nakčiai.

Plovimo dažnumas. Kanalizacijai užsikišus riebalais pagal poreikį.

Dezinfekacijos priemonė: CAPO TAB. 3 tabletės įmetamos į kibirėlį- gaudytuvą ir paliekama nakčiai.

Dezinfekavimo dažnumas. Pagal poreikį.

Šaldytuvas- sūdymo patalpa

1. Masažuoklis.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 30- 40 ml/10 l konc. tirpalu (temp. iki 50º C). Po penkiolikos minučių nuskalaujama karštu 65º C vandeniu.

Plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną po darbo.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių gerai nuskalaujama šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

2. Sūdymo vonios.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 30- 40 ml/10 l konc. tirpalu (temp. iki 50º C). Po dešimt minučių nuskalaujama
vandeniu.

plovimo dažnumas: ištuštinus.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu (temp. iki 30º C). Po penkiolikos minučių gerai nuskalaujama šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas: ištuštinus.

3. Sienos, grindys, durys.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 30 ml/10 l konc. tirpalas (temp. 40º C). po dešimt minučių nuskalauti vandeniu.

Plovimo dažnumas. Grindis- kiekvieną dieną. Sienos: 1) susitepusias vietas- kiekvieną dieną, 2) visas- kartą per savaitę.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių gerai nuskalauti.

Dezinfekavimo dažnumas. Kartą per savaitę baigus darbus.

4. Šviestuvai, lubos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10 l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. Po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu.

Plovimo dažnumas. ne rečiau kaip kartą per mėnesį.

Kulinarijos cechas

1. Virimo katilai, mėsmalė.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuskalaujamas.

Dezinfekavimo ir plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną po darbo.

2. Dujinė viryklė, kepimo pečius.

Išorė.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama karštu vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/ 10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuskalaujamas.

Dezinfekavimas ir plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną po darbo.

Vidus.

Atvėsinus iki 40º C, išpurkšti PESETTI GRILL valikliu ir po penkiolikos minučių nušluostyti servetėle. Gerai nuplauti vandeniu, nusausinti.

3. Stalai, lentynos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 40 ml/10 l konc. tirpalas (temp. 40º C). Po dešimt minučių nuskalauti karštu 60- 65º C vandeniu.

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

4. Peiliai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu, kurio temperatūra apie 50º C, kad gerai pašalintume nešvarumus. Nuskalauti karštu vandeniu (65º C).

Dezinfekavimas: CAPO 900 15 g/ 10 l konc. tirpalą (temp. 30º C).

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Merkiami keletą kartų per pamainą.

5. Sienos, grindys, durys, plautuvė.

Plovimo metodas.Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 40 ml/10 l konc. tirpalas (temp. 40º C). Po dešimt minučių nuskalauti karštu vandeniu.

Plovimo dažnumas. Grindis, plautuves- kiekvieną dieną. Sienas, duris: 1) susitepusias vietas- kiekvieną dieną, 2) visas- kartą per savaitę.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu (temp. 30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas. Kartą per savaitę.

6. Vidinė tara.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 60 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama karštu vandeniu.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/ 10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuskalaujamas.

Dezinfekavimo ir plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

7. Langai, šviestuvai, lubos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. Po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu ir nusausinti, panaudojant šviestuvams vienkartines servetėles.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį ne rečiau kaip du kartus per metus.

8. Kanalizacijos angos.

Plovimo metodas. Stipriai šarminę priemonę FET 41 NORA 150 g įberti į angą ir palikti nakčiai.

Plovimo dažnumas. Kanalizacija užsikimšusi riebalais, pagal poreikį.

Dezinfekavimo dažnumas: CAPO TAB. 3 tabletės įmetamos į kibirėlį- gaudytuvą ir paliekama nakčiai.

Dezinfekavimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

Rūkykla

1. Karšto rūkymo kamera, rėmai.

Plovimo metodas. Putomis.

Plovimo priemonė: FET 37 TORO 3 konc. tirpalu. Po penkiolikos minučių nuskalauti.

Plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

2. Aliuminės dešrų lazdos.

Plovimo metodas. Plovimas mirkstant.

Plovimo priemonė: FET 22 HOHTA 1% konc. tirpalu, kurio temperatūra 60º C. Mirkoma iki vienos valandos, pašveičiama šepečiais ir po to gerai nuskalaujama.

Plovimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

3. Sienos, grindys, durys.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: FET 37 TORO iki 3 konc. tirpalu. Po penkiolikos minučių nuskalauti karštu vandeniu.

Plovimo dažnumas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu (temp. 30º C) . Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Dezinfekavimo dažnumas. Kartą per savaitę.

4. Langai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10 l vandens koncentracijos tirpalu. Perplauti vandeniu.

Plovimo dažnumas. Vidinį paviršių- 1 kartą per mėnesį; išorinį paviršių 2 kartus per metus; lubas- kartą per mėnesį.

Šviestuvai, lubos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas,
nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI / 10 l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. Po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu ir nusausinti, panaudojant šviestuvams- vienkartines servetėles.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį ne rečiau kaip du kartus per metus.

Šalto rūkymo produkcijos laikymo- džiovinimo patalpa

1. Vakuumavimo aparatas, svarstyklės.

Plovimo metodas. Rankinis, purškiant.

Plovimo priemonė: Neatskiesta IPA 300 arba ETA 700 priemone išpurkšti paviršių ir patrinti vienkartine servetėle, pašalinant nedidelį kiekį riebalų. Antrą kartą purškiant atliekama dezinfekavimas.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį darbo metu arba po darbo dienos.

2. Stalai.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO 40 ml/10 l konc. tirpalas(temp. 40º C). Po dešimties minučių nuskalauti karštu 60- 65º C vandeniu.

Dezinfekavimas: CAPO 900 3 g/10 l konc. tirpalu (temp. 30º C). Po penkiolikos minučių nuskalauti šiltu vandeniu.

Plovimo ir dezinfekavimo dažnumas. Kiekvieną dieną.

3. Grindys, durys, sienos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, šveitimas šepečiais.

Plovimo priemonė: F 201 TISKO priemonė 40 ml/10 l vandens konc. tirpalu. Nuskalaujama karštu vandeniu.

Plovimo dažnumas. Pagal poreikį.

Dezinfekavimo priemonė: CAPO 900 3 g/10 l vandens, kurio temperatūra neturi viršyti 30º C. Po penkiolikos minučių dezinfekantas gerai nuskalaujamas.

Dezinfekavimo dažnumas. Pagal poreikį. Kiekvieną dieną grindys.

4. Šviestuvai, lubos.

Plovimo metodas. Rankinis plovimas, nusausinimas.

Plovimo ir dezinfekavimo priemonė: FET 12 ASPI 150 ml/10 l vandens koncentracijos tirpalu, kurio temperatūra 30º C. Po penkiolikos minučių nuskalauti vandeniu ir nusausinti, panaudojant šviestuvams- vienkartines servetėles.

Šiuo metu Jūs matote 50% šio straipsnio.
Matomi 2443 žodžiai iš 4858 žodžių.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA (kaina 0,87 €) ir įveskite gautą kodą į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.