E 200
5 (100%) 1 vote

E 200



E 200, E 202, E 203 Sorbininė rūgštis ir jos kalio, kalcio druskos

Konservantai Vartojamafermentiniuose sūriuose, grūdėtoje varškėje, margarine, konditeriniuose ir kulinariniuose riebaluose, mėsos padažuose, džiovintuose vaisiuose, vaisių sultyse ir koncentratuose, uogienėse, daržovių gaminiuose, ketčupų koncentratuose, cukraus gaminiuose, vynuose, nealkoholiniuose gėrimuose, salotų padažuose ir majonezuose, moliuskų, krevečių, vėžiagyvių ir kt. gaminiuose.

E 210 – E 213 Benzoinė rūgštis ir jos natrio, kalio, kalcio druskos

Konservantai Vartojama margarine, salyklo ekstrakte, vaisių ir daržovių gaminiuose, žuvų gaminiuose, nealkoholiniuose gėrimuose, pastose iš žolių ekstraktų, skystuose kiaušiniuose – jų baltymuose, tryniuose, salotų padažuose ir majonezuose, moliuskų, krevečių ir kitų vėžiagyvių gaminiuose.

E 224, E 228 Kalio metabisulfitas, bisulfitas

Konservantai, antioksidantai Vartojama džiovintuose vaisiuose, šviežiose vaisių sultyse, vaisių gaminiuose, džiovintose daržovėse, daržovių gaminiuose, džiovintose bulvėse, kristalinėje gliukozėje, vynuose, miduje, fermentuotame acte, garstyčiose, krakmole, želatinoje.

E 234 Nizinas

Konservantas Vartojama lydytuose sūriuose..

E 236 – E 238 Skruzdžių rūgštis ir jos natrio, kalcio druskos

Konservantai Vartojama šviežiose vaisių sultyse.

E 249, E 250 Kalio nitritas, natrio nitritas

Konservantai, spalvų fiksatoriai Vartojama mėsos gaminiuose.

E 260 – E 263 Ledinė acto rūgštis ir jos kalio, natrio, kalcio druskos

Konservantai, rūgštingumą reguliuojančios medžiagos Vartojama majonezuose, maistiniame kazeine, salotų padažuose, grybų gaminiuose su rūgščiu užpilu, žuvų gaminiuose, daržovių marinatuose, mėsos padažuose, albuminuose.

E 270 Pieno rūgštis

Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga Vartojama vynuose, miduje, aluje, degtinėse, konjakuose, likeriuose, trauktinėse, viskiuose, romuose, brendžiuose, džinuose, nealkoholiniuose gėrimuose, leduose, aliejuose, mėsos gaminiuose, mėsos padažuose, duonoje, daržovių gaminiuose, žuvų gaminiuose, cukraus gaminiuose, pietų patiekalų koncentratų milteliuose, grybų gaminiuose su rūgščiu užpilu, maistiniame kazeine, albuminuose.

E 300 – E 302 Askorbininė rūgštis ir jos natrio, kalcio druskos

Antioksidantai Vartojama pieno milteliuose, grietinės milteliuose, mėsos gaminiuose, mėsos konservuose, mėsos padažuose, miltų ir grūdų gaminiuose, cukraus gaminiuose, vynuose, miduje, nealkoholiniuose gėrimuose, desertinių koncentratų milteliuose.

E 320 Butilhidroksianizolas (BHA)

Konservantas, antioksidantas Vartojama mėsos konservuose, mėsos padažuose, mėsos gaminiuose, konditeriniuose ir kulinariniuose riebaluose, lydytuose riebaluose, kramtomosiose gumose, džiovintose bulvėse.

E 322 Lecitinas

Antioksidantas, emulsiklis Vartojama pieno produktuose, valgomuosiuose leduose, mėsos padažuose, miltuose duonai kepti, konditerijos gaminiuose ir kepiniuose, cukraus gaminiuose..

E 330 – E 333 Citrinos rūgštis, natrio, kalio, kalcio citratai

Antioksidantai, rūgštingumą reguliuojančios, izoliuojančios medžiagos,

emulsikliai, stabilizatoriai Vartojama pieno produktuose, valgomuosiuose leduose ir jų koncentratuose, sūriuose, margarinuose, aliejuose, konditeriniuose ir kulinariniuose riebaluose, mėsos gaminiuose, konditerijos gaminiuose ir kepiniuose, vaisių gaminiuose, pomidorų gaminiuose, daržovių ir mėsos konservuose, žuvų gaminiuose, alkoholiniuose gėrimuose, nealkoholiniuose gėrimuose, pietų patiekalų koncentratų milteliuose, desertiniuose koncentratuose, gėrimų koncentratų milteliuose, tešlos koncentratuose, garstyčiose, salotų padažuose, majonezuose, albuminuose, maistiniame kazeine.

E 334 – E 337 Vyno rūgštis ir jos natrio, kalio druskos

Rūgštingumą reguliuojančios, izoliuojančios medžiagos, antioksidantai,

Stabilizatoriai Vartojama mėsos gaminiuose, vaisių gaminiuose, daržovių gaminiuose, cukraus gaminiuose, alkoholiniuose gėrimuose, nealkoholiniuose gėrimuose, desertinių koncentratų milteliuose, gėrimų koncentratų milteliuose..

E 339 – E 340 Natrio, kalio fosfatai

Rūgštingumą reguliuojančios, izoliuojančios medžiagos, stabilizatoriai,

Emulsikliai Vartojama pieno konservuose, lydytuose sūriuose, kepimo milteliuose, kiaušinių milteliuose.

E 341 Kalcio fosfatai

Rūgštingumą reguliuojančios, miltų apdorojimo, kietinimo, tešlos

kildymo, lipnumą reguliuojančios medžiagos Vartojama vaisių gaminiuose.

E 355 – E 357 Adipino rūgštis, jos natrio ir kalio druskos

Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos Vartojama valgomuosiuose leduose, kepimo milteliuose, pietų patiekalų koncentratų milteliuose, desertinių koncentratų milteliuose, gėrimų koncentratų milteliuose, biriuose prieskoniuose, tešlos koncentratuose.

E 400 – E 404 Algino rūgštis, jos natrio, kalio, amonio ir kalcio druskos

Stabilizatoriai, tirštinimo, pagalbinės medžiagos Vartojama grietinėlėje (sterilizuota UHT, skirta plakti ir plakta), vaisių sultyse, nealkoholiniuose gėrimuose, gaminiuose, vynuose, miduje, gėrimų koncentratų milteliuose, tešlos koncentratuose, salotų padažuose.

E 406 Agaras

Tirštinimo medžiaga, stabilizatorius, stingdanti ir pagalbinė medžiaga Vartojama pieno produktuose, mėsos konservuose, mėsos padažuose, konditerijos gaminiuose ir kepiniuose, vaisių sultyse, vaisių
gaminiuose, žuvų gaminiuose, cukraus gaminiuose, vynuose, miduje, desertinių koncentratų milteliuose.

E 407 Karagenanas ir jo natrio, kalio, amonio druskos

Tirštinimo medžiaga, stabilizatorius, stingdanti ir pagalbinė medžiaga Vartojama grietinėlėje (sterilizuota UHT, skirta plakti ir plakta), fermentiniuose šiluminiai apdorotuose po surauginimo pieno gėrimuose, nefermentuoto pieno gėrimuose su maisto produktais (kakava, kava, sultimis), valgomuosiuose leduose ir jų sausuose mišiniuose, margarine, mėsos konservuose, mėsos padažuose, vaisių gaminiuose, desertinių koncentratų milteliuose, salotų padažuose, majonezuose su sumažintu riebalų kiekiu.

E 410 Karob grūdų guma

Tirštinimo medžiaga, stabilizatorius, pagalbinė medžiaga Vartojama fermentiniuose šiluminiai apdorotuose po surauginimo pieno gėrimuose, varškės desertuose ir sūreliuose, valgomuosiuose leduose ir jų sausuose mišiniuose, daržovių gaminiuose, žuvų gaminiuose, nealkoholiniuose gėrimuose, desertinių koncentratų milteliuose, grybų padažuose ir kremuose, salotų padažuose, majonezuose.

E 420 Sorbitolis ir sorbitolio sirupas

Saldiklis, izoliuojanti medžiaga, drėgmę išlaikanti ir pagalbinė medžiaga,

Emulsiklis Vartojama sumažinto kaloringumo ar be cukraus desertuose ir panašiuose produktuose, mėsos gaminiuose, konditerijos gaminiuose ir kepiniuose, cukraus gaminiuose, kramtomosiose gumose.

Šiuo metu Jūs matote 50% šio straipsnio.
Matomi 877 žodžiai iš 1751 žodžių.
Peržiūrėkite iki 100 straipsnių per 24 val. Pasirinkite apmokėjimo būdą:
El. bankininkyste - 1,45 Eur.
Įveskite savo el. paštą (juo išsiųsime atrakinimo kodą) ir spauskite Tęsti.
SMS žinute - 2,90 Eur.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA ir įveskite gautą atrakinimo kodą.
Turite atrakinimo kodą?
Po mokėjimo iškart gausite atrakinimo kodą, kurį įveskite į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.