Verslo planas1
5 (100%) 1 vote

Verslo planas1



VERSLO EKONOMIKOS PRAKTIKA

VERSLO PLANAVIMAS

Turinys

1. Reziumė 3

2. Įmonės veiklos apršymas 3

3. Produkcijos aprašymas 4

4. Technologijos 5

5. Siūlomo projekto esmė 8

6. Marketingo planas 9

6.1. Marketingo rinkinio elementai 10

7. Gamybos planas 11

7.1. Gamybos proceso aprašymas 11

7.2. Technologinė įranga 11

7.3. Gamybiniai pajėgumai 12

8. Finansinis planas 15

8.1. Finansavimo poreikis ir šaltiniai 15

8.2. Sąnaudų prognozės 16

1. Reziumė

Čia pateikiame įmonės pavadinimą, kodą, registravimo datą, veiklos pobūdį (maisto produktų gamybą), adresą, telefoną, banką,(pavadinimas, skyrius, kodas), atsiskaitomąją sąskaitą.

Šio projekto esmė – įkurti nedidelę kepyklą, kuri aptarnaus miestelius, miestus, vietinius kaimus, kaimelius, didmiesčius. Bus gaminamas kasdieninis maisto produktas, kurio išskirtinė forma bei puikus skonis patraukė vartotojų dėmesį ir leis įtvirtinti planuojame, rinkos segmente. Produkto kaina palaikoma apie 10 proc. mažesnė nei konkurentų, užtikrinta gaminio kokybė ir operatyvus pristatymas. Duona numatoma kepti Telšių mieste. Projekto finansavimo poreikis 128335 Lt., kurių didžioji dalis skirta technologiniai įrangai, ir automobiliams įsigyti, atsargoms kaupti. Projektas bus finansuojamas iš vidinių ir išorinių šaltinių.

Projekto finansinė analizė parodė, kad įmonė bus pelninga, turės pakankamai laiko grąžinti pajamas ir sumokėti.

Įmonės pavadinimas: Individuali įmonė, kepykla “KVIETELIS”

Įmonės kodas: 0000000

Registravimo data: 2007-01-07

Veiklos pobūdis: konditerijos gaminių gamyba ir prekyba

Adresas: Telšiai, Kepyklos g. 11

Telefonas: 8-100-22299

Bankas: Hansa Bankas, Telšių skyrius, kodas 567890123

Atsiskaitomoji sąskaita: LT 4700015001567

2. Įmonės veiklos apršymas

Kepykla „Kvietelis“ pradedanti savo veiklą 2007 metais gamins ypatingo skonio duoną pagal senolių receptus, “Prancūziškas” batonas, kurio išskirtinė forma bei puikus skonis patrauks vartotojų dėmesį ir leis įsitvirtinti planuojamame rinkos segmente, įvairius meduolius, bandeles su džemu, aguonomis ir t.t. Naudos tik ekologiškus miltus, mieles, raugus ir plikinius be jokių cheminių priedų. Receptūrą siekiama išlaikyti kuo tiksliau, kadangi nuo jos priklauso duonos gaminių skonis ir savitumas. Ruošiant tešlą bus naudojami tik natūralūs plikiniai ir raugai, nepridedami jokie konservantai ir maisto priedai. Todėl duona skalsi, išlaiko tikrąjį skonį ir kokybę.

Orientuodamasi į klientą ir jo poreikius kepykla „Kvietelis“ pateiks rinkai įvairių staigmenų ir naujienų. Originalios akcijos ir pasiūlymai visada sulauks vartotojų dėmesio. Ieškosime kelio ne tik kaip patekti ant vartotojų stalo, bet ir kaip patekti į jų širdis.

Mūsų tikslas – pranokti klientų lūkesčius. Klientų poreikiai yra visos mūsų vidinės ir išorinės veiklos pagrindas.

Duonos ir konditerijos pramonė Lietuvoje yra labai išvystyta ir užima nemažą rinkos dalį. Miltų, duonos ir pyrago bei konditerijos gaminių, kombinuotųjų pašarų gamyba pernai sumažėjo. Smukimo priežastimi galėjo būti 2,4 karto išaugęs javų eksportas, dėl blogo derliaus Vakarų Europoje ir Ukrainoje užsienyje pakilus grūdų kainoms. Didžiausia Baltijos šalyse miltų gamintoja Malsena pernai padidino apyvartą 40 proc. iki 75 mln. Lt ir uždirbo 1,2 mln. Lt grynojo pelno. Eksportas išaugo 6 kartus ir sudarė 11,4 mln. Lt. Bendrovė investavo 9 mln. Lt į Vievio malūno rekonstrukciją ir ženkliai padidinogamybinius pajėgumus. Bendrovė tikisi šiemet užimti iki 50 proc. Lietuvos rinkos ir padidinti apyvartą 10–15 proc. I ketvirtį bendrovės pajamos siekė 22 mln. Lt – 47 proc. daugiau nei prieš metus. Šiemet apie 6 mln. Lt numatyta investuoti į didžiausią Baltijos šalyse makaronų gamybos liniją. Bendrovė Kauno grūdai 2003 m. pasiekė 99 mln. Lt apyvartą – 6,6 proc. daugiau nei prieš metus, o pelnas išaugo 2,3 karto iki 4,3 mln. Lt. Tuo tarpu Kretingos grūdų apyvarta pernai sumažėjo 10,8 proc. iki 113 mln. Lt, keliskart sumenko uždirbtas pelnas, sudaręs tik 0,7 mln. Lt. Viena didžiausių Baltijos šalyse konditerijos bendrovių Kraft Foods Lietuva praėjusiais metais nežymiai padidino apyvartą iki 260 mln. Lt, o grynasis pelnas padidėjo ketvirtadaliu ir pasiekė 19 mln. Lt. Vilniaus pergalė pajamas padidino 6 proc. iki 58 mln.Lt, tačiau pelno beveik negavo. Naujoji rūta išsiplėtė per 10 proc. ir pasiekė 25 mln. Lt apyvartą. Tolesnį augimą bendrovė sieja su eksporto didinimu. Suomijos kapitalo valdoma bendrovė Fazer Gardėsis gavo 24,4 mln. Lt pajamų – ketvirtadaliu daugiau nei 2002 m. Įmonė tikisi užimamą šalies duonos ir konditerijos kepinių rinkos dalį šiemet padidinti nuo 10 proc. iki 13 proc. Suomijos bendrovei Vaasan&Vaasan priklausanti Lietuvos duonos rinkos lyderė Vilniaus duona plius pernai gerokai padidino pelningumą – grynojo pelno uždirbta 4,4 mln. Lt arba 19 proc. daugiau nei užpernai, nors apyvarta ir sumenko 12,5 proc. iki 82 mln. Lt.

3. Produkcijos aprašymas

Tamsi ruginė duona kepama iš ruginių pasijotų ir kvietinių miltų mišinio. Dalis ruginių miltų į tešlą patenka jau užplikyti. Tešlos rauginimui nenaudojami jokie papildomi purikliai ir tešlos pagerintojai, net cukrus. Šios duonos gamybos procesas yra savitas ir sudėtingas,
trunkantis iki 10-12 valandų. Vykstant ilgam fermentacijos procesui, susikaupia daugiau aromatinių junginių, angliavandenių ir baltymų skilimo produktų, kurie nulemia kepinio aromatą ir turi įtakos lėtesniam duonos žiedėjimui. Taip gaminama duona ilgai išlieka šviežia bei išsaugo savo naudingąsias savybes.

Duona Venta – tai ovalo formos, šviesi, padinė duona, kepama iš ruginių ir kvietinių miltų mišinio. Duona pagardinta lieso pieno milteliais, cukrumi, kmynais. Ventos duona yra ypatingai skani, šviesi duona – puikus priedas ir prie šaltų užkandžių, ir prie šiltų patiekalų

Duona ,,Kvietelis” – ovalo formos, šviesi, padinė duona, kepama iš kvietinių miltų, kepimo mielių, druskos, paskaninta cukrumi.

Sumuštinių batonas – tai minkštas, purus batonas, tinkantis įvairiems – įprastiems, karštiems ar saldiems – sumuštiniams gaminti.

Pusryčių batonas įtiks kiekvieno skoniui: jis nei per minkštas, nei per kietas. Jau pats gaminio pavadinimas nurodo, kad šis batonas ypač tiks pusryčių stalui.

Batonas „Kvietelis“ – ypač minkštas ir švelnaus pieno skonio batonas. Jis kepamas iš aukščiausios rūšies miltų.

Meduoliai „Kvietelis“ – pailgos formos, paviršius padengtas cukrine glazūra.

Meduoliai „Vasara“ – keturkampio formos ir paviršius padengtas cukrine glazūra.

„Arbatinės bandelės“ – tai nedidelės apvalios bandelės kepamos iš aukščiausios rūšies miltų. Jos saldžios, minkštos ir purios.

Pusryčių bandelės, ruošiamos iš aukščiausios rūšies miltų, puikiai tiks pusryčiams ar prie salotų. Bandelės yra nedidelės, pailgos formos ir primena senovines bandeles.

Taip pat gaminsime šakočius, skruzdėlynus, medaus ir šventinius pyragus, vaisinius, su aguonomis, su varške ir uogiene. Kepsime įvairius tortus:

„BIČIULIS“ – medaus lakštai pertepami grietinės kremu.

„VAISINIS BIČIULIS“ – medaus lakštai pertepami grietinės kremu, smulkinti vaisiai.

„SMALIŽIUS“ – trys skirtingi lakštai (morenginis, rudas biskvitinis, geltonas biskvitinis) pertepami dviejų rūšių kremu (grietininiu ir virtu sviestiniu).

„PERSIKAS“ – specialaus kepimo geltonas ir rudas biskvitai pertepti grietinės kremu ir persikų įdaru ir t.t.

4. Technologijos

Nemažą dalį šiuolaikinės duonos gamybos techninės bazės planuojama įsigyti iš Europos įmonių, gaminančių duonos pramonės įrenginius. Europos įmonių įrangą, išsiskiria našumu, pasižymi patikimumu bei ilgaamžiškumu, sėkmingai eksploatuoja daugelis didžiausių Europos duonos gamintojų. Kepyklai „Kvietelis: reikalingos technologijos yra:

Šiuo metu Jūs matote 31% šio straipsnio.
Matomi 1118 žodžiai iš 3609 žodžių.
Peržiūrėkite iki 100 straipsnių per 24 val. Pasirinkite apmokėjimo būdą:
El. bankininkyste - 1,45 Eur.
Įveskite savo el. paštą (juo išsiųsime atrakinimo kodą) ir spauskite Tęsti.
SMS žinute - 2,90 Eur.
Siųskite sms numeriu 1337 su tekstu INFO MEDIA ir įveskite gautą atrakinimo kodą.
Turite atrakinimo kodą?
Po mokėjimo iškart gausite atrakinimo kodą, kurį įveskite į laukelį žemiau:
Kodas suteikia galimybę atrakinti iki 100 straispnių svetainėje ir galioja 24 val.