ĮVADAS
Šio darbo objektas yra konferencija-pobūvis – furšetas.tai yra: konferencija po kurios vyks pobūvis – furšetas. Pobūvis – furšetas gali vykti per pertrauką arba po konferencijos. Šiuo atveju visa tai vyks po konferencijos. Vienas iš pagrindinių darbo tikslų būtų:
Įtvirtinti ir pagilinti teorines ir praktines žinias aptarnavimo sferos.
Šio darbo tikslai:
Įtvirtinti ir pagilinti teorines ir praktines žinias
Įgyti pobūvio organizavimo įgūdžius
Analizuoti ir apibendrinti juos
Naudoti įvairiais informaciniais šaltiniais
Jei visi šie tikslai bus įgyvendinti vadinasi mūsų teorines žinios geros ir mes galime organizuoti pobūvius ir konferencijas. Tačiau visada galima (net ir reikia) tobulinti šiuos įgūdžius bei žinias. Juk tobulėjimui visada yra vietos visada.
1. KONFERENCIJOS IR POBŪVIO-FURŠETO TRADICIJOS
Konferencijos tradicijos
Konferencijos būna oficialios, ko nors pristatymas, spaudos konferencijos ir t.t. Konferencijų dalyviai aptarnaujami maitinimo įmonėse, esančiose prie konferencijų vietos ar tiesiog konferencijų organizavimo virtose. Vienu metu gali reikti aptarnauti daug svečių (dalyvių), todėl maitinimo įmonė turi gerai pasiruošti, kad nebūtų jokių nesklandumų aptarnaujant svečius. Reikia žinoti dalyvių skaičių, maitinimo rėžimą, sumą (vienam asmeniui), atsiskaitymo tvarką. Dalyviai atsiskaito grynais arba talonais. Kartais būna taip, kad konferencijos svečiams nereikia nieko mokėti, nes viską apmoka konferencijos rengėjas. Visos konferencijos aptarnavimo metui yra sudaromas specialus meniu. Kuriuo laiku būna pertraukos tokiam laikotarpiui ir meniu (ryte – pusryčių, per pietus – pietų, vakare – vakarienės) variantai. Konferencijos dalyviai gali būti aptarnaujami konferencijos organizavimo vietoje. Tokiu atveju įrengiami ir paruošiami furšetiniai stalai, kurie aptarnauja per pertraukas. Stalai gali būti vienas ar keli 2 – 6 metrų ilgio. Stalai dengiami kaip ir pobūvio – furšeto metu. Ant stalų sudedami šalti užkandžiai, supjaustyti nedideliais gabaliukais, duona – duonlėkštėse, didlėkštėse – sumuštiniai, gastranomijos gaminiai, vazose – pyragaičiai, vaisiai. Stalo galuose pastatomi termosai su karštais gėrimais, puodeliai arbatai, kavai, sutiniams. Ąsočiai su gaiviaisiais gėrimais. Šalia furšetinio stalo pastatomi pagalbiniai staliukai ant kurių išdėstomos: lėkštės (užkandžių, duonos), užkandžių šakutės ir peiliai (grupėmis), taurės ir stiklinaitės. Taip pat popierinės servetėlės. Ant kito sudedami buteliai mineralinio ar gaiviųjų geėrimų, alaus. Prie kiekvieno dirba po tris padavėjus: pirmas papildo ant stalo patiekalus, papilsto gėrimus; antras nurinkinėja panaudotus įrankius, indus ir įrankius pakeičia juos naujais, o trečias atsiskaito. Galimi ir kitokie variantai, pvz: jei tai būtų pietūs ar vakarienė (pilni) tada būtų galima aptarnauti prancūziška arba rūsiška sistema.
Pobūvio – furšeto tradicijos
Šio darbo tikslas yra konferencija po kurios įvyks pobūvis – furšetas.Pobūvis – furšetas dažniausiai būna oficialaus pobūdžio. Jis rengiamas pasitarimų teatro premjerų metu ir kitomis progomis. Pobūvis – furšetas paprastai rengiamas nuo 18 – 20 valandos ir trunka 2 – 3 valandas.naudojant šią sistema galima nedidelėse patalpose patarnauti daug svečių. Šiam pobūviui būdinga, kad svečiai valgo ir geria stovėdami prie stalų, prie kurių nėra kėdžių. Meniu furšetinio pobūvio nėra labai įvairus. Karšti, šalti užkandžiai, karštieji antrieji patiekalai, desertai, vaisiai, karšti ir šalti gėrimai, alus, gaivieji gėrimai, mineralinis vanduo, alkoholiniai gėrimai ir t.t. patiekalai patiekiami mažomis porcijomis 10 – 15 g., kad valgyti būtų galima tik šakutėmis (užkandinėmis) ar smeigtukais. Tačiau nieko tokio jei panaudojamas bus ir peilis. Užkandžių asorti turėtų būti didelis.
2. POBŪVIO UŽSAKYMAS
2.1. Užsakymo priėmimas
Svarbu klientą (užsakovą) sudominti, kad jis atėjęs, pamatęs panorėtų užsisakyti patalpas kokiai nors šventei atšvęsti. Lengva bendrauti su užsakovu kai jis žino ko nori. Šis užsakovas atėjęs pas mus jau žinojo ko jam reikia ir ko nori. Pokalbis užsimezga tarp restorano administratoriaus ir užsakovo:
Užsakovas: Man šios patalpos patinka. Jos puikiai įrengtos yra konferencijų salė, interjeras tiesiog nuostabus. Aš norėčiau jas išsinuomoti.
Administratorius: Labai jums ačiū. Taip konferencijų salė mums suteikia pranašumą. Be to tai vienos iš žemiausių kainų už konferencijos salės nuomos.
Užsakovas: Aš jau esu viską suplanavęs. Ar jus galėtumėt tai įgyvendinti?
1. Konferencija (14 – 16 val.)
2. Pietūs (16 – 17 val.)
3. Konferencija (17 – 19 val.)
4. Pobūvis – furšetas (19 – 22 val.)
Administratorius: Taip mes galėtume tai surengti. Mums nebūtų sunku tai padaryti, nes mes turime jau patirties tokiems renginiams rengti. O ką pietums norėtumėt užsakyti? Kokie patiekalai tūrėtų būti pobūvio metu? Gėrimai?
Užsakovas: Pietums būtų: krabų saloto, vištienos kepsnys, skrudintos bulvytės, šviežios daržovės. Gėrimai alus, vynai. Kas ko pageidaus. Desertui tortas. Pobūviui – furšetui: šalti užkandžiai (mėsos asorti),
krabų salotos, vištienos salotos, antras karštas patiekalas (veršienos kepsnelis, su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis). Saldus stalas (šakotis, kava, arbata, vaisiai, saldainiai, sausainiai). Gėrimai (alus 30 litrų, vyno raudono 5 buteliai, balto 5 buteliai, brendžio 3 buteliai, degtinės 4 po 0.7 litro.)
Administratorius: Mums neturėtų kilti kliūčių tai įvykdyti. O kiek žmonių bus?gal mes galėtume gauti svečių sąrašą?
Užsakovas: Taip mes jums jį pateiksime. Dalyvių bus 30.
Administratorius: Tada gal užpildykime sutartį ir paaiškės visos smulkmenos kurios domina ir jus ir mus.
2.2. Pobūvio sutartis
Restoranas „Klevo lapas“
(Telefaksas: (+370-349) 60020, Telefonas: (+370-676) 38685)
Laisvės aleja 95. Kaunas
Renginio forma: Konferencija, pobūvis – furšetas
Data: 2004-12-21 nuo 14 iki 22 val.
Organizatorius: Gintaras Gasiulis
Telefono Nr.: (+370-622) 35971
Atsiskaitymo forma: grynaisiais
Sąskaitos adresas: Asmenų skaičius: 30
Patalpa: Konferencijos salė
Pobūvio salė
Stalo forma: Stalai 6
Stačiakampis
Padavėjų skaičius: 6 ir 1 barmenas
Meniu pietų:
Krabų salotos
Vištienos kepsnys
Tortas „Napoleonas“
Pobūvio meniu:
Mėsos asorti
Krabų salotos
Vištienos salotos
Veršienos kepsnelis (skrudintos ryžiai, šviežios daržovės)
Šakočiai 2
Sausainių asorti
Saldainiai ,,Fortūna” ir ,,Pauzė”
Vaisiai (apelsinai, vynuogės. obuoliai, kriaušės)
Gėrimai:
Mineralinis vanduo “Bonaqua”
,,Multivitamin” sultys
Sausas baltas vynas „Chanet“
“Kava „Tchibo“
Arbata „Lipton“
Gėrimai:
Mineralinis vanduo „Montavit“
Sultys: persikų
Sausas baltas vynas „Chanet“
Raudonas vynas „Chanet“
Brendis „Alita“
Degtinė „Gera premium“
Kava „Tchibo“
Arbata „Lipton“ Kitos paslaugos ir reikmenys:
Svečių kortelės: 30 vnt.
Žvakidės
Konferencijos reikmenys
Kitos paslaugos ir reikmenys:
Gyva muzika
Žvakidės
Dekoracijos
Viso pobūvio kaina: 2600 Lt
Salės nuoma 4 val. * 100 Lt ═ 400 Lt
Konferencijos salės nuoma 4val. * 50 Lt ═ 200 Lt
Muzikantai 3val. * 100 Lt ═ 300 Lt
Maistas pietūs 30 asm.*20 Lt ═ 600 Lt
Pobūvio maistas ir gėrimai ═ 1100 Lt Pradinis įnašas 50%: 1300 Lt
Vardas, pavardė ir parašas (administratorius)
Vardas, pavardė ir parašas (užsakovas)
Pietų meniu
Vermutas “Stock”
**********
Krabų salotos
**********
Mineralinis vanduo “Bonaqua”
,,Multivitamin” sultys
**********
Vištienos kepsnys
**********
Sausas baltas vynas „Chanet“
**********
Tortas „Napoleonas“
**********
Kava „Tchibo“
Arbata „Lipton“
Viskas yra išdėliota kaip bus patiekiami pietūs. Jei jūs pageidausite jums asmeniškai pateikti galime kaip Jus norite.