Kinų virtuvė

TurinysĮvadas 1psl. In ir Jang virtuvėje 3psl. Visi gardumynai iš žemės ir jūros 3psl. Įmantri rūmų virtuvė ir sotus valstiečių maistas šiaurėje 4psl. Saldžiarūgščių patiekalų gausa pietryčiuose 5psl. Prieskoniai ir ryžiai pietvakariuose 6psl. Pietų Kinijos patiekalų įvairovė šviežumas ir nesugadintas skonis..8psl. “Cha” ir “Jiu” kinų gėrimai 9psl. Keptuvė išgaubtu dugnu ir kiti kinų virtuvės indai bei įrankiai…..10psl. … Daugiau…

Maisto ruošimo ir aptarnavimo

ĮVADASŠio darbo objektas yra konferencija-pobūvis – furšetas.tai yra: konferencija po kurios vyks pobūvis – furšetas. Pobūvis – furšetas gali vykti per pertrauką arba po konferencijos. Šiuo atveju visa tai vyks po konferencijos. Vienas iš pagrindinių darbo tikslų būtų: Įtvirtinti ir pagilinti teorines ir praktines žinias aptarnavimo sferos. Šio darbo tikslai: … Daugiau…

Alus

Vilniaus Žemynos gimnazijos IIA klasės mokinio Sauliaus Gintauto Technologijų referatas „Alus“ Vilnius 2004 Alaus atsiradimas Įvairūs istoriniai šaltiniai nurodo skirtingą pirmojo alaus pagaminimo laiką – nuo 7000 iki 10000 metų prieš Kristų, tačiau visi istorikai sutaria, kad alus buvo sukurtas Mesopotamijoje. Mažame kaimelyje moterys pastebėjo, kad miežiai augantys laukuose tinka … Daugiau…

Vegetarizmas1

Tikslai1. Mokisiuosi atskirti tinkamą informaciją. 2. Sužinosiu kas yra vegetarizmas. 3. Sužinosiu iš kur atsirado vegetarizmas. 4. Domėsiuosi kuo naudingas ir kuo nenaudingas vegetarizmas. 5. Daugiau sužinosiu apie vegetarišką maistą. Įvadas Vegetarizmas rytuose nuo seno siejamas su sveika givensena, kuri sąlygoja asmenybės harmoniją. Vegetaras laikomas ęsas fiziškai ir dvasiškai stiprus, … Daugiau…

Mikrobiologijo darbas

TurinysĮvadas 1psl. Virusai 2psl. Bakteriofagai 8psl. Išvados 12psl. Literatūra 13psl Įvadas Mikrobiologija – biologijos mokslas, kuris nagrinėja mažų, plika akimi nematomų arganizmų – mikroorganizmų ląstelės formą, didumą ir sandarą, mitybą, kvėpavimą, medžiagų apykaitą, dauginimąsi, svarbą gamtoje ir žmonių gyvenime, paveldimumą. Virusologija nagrinėja labai mažus, tiktai pro elektroninį mikroskopą matomus mikroorganizmus, vadinamus virusais ir fagais. Virusai … Daugiau…

Marketingo tobulinimas

TURINYS Įvadas 1. Paukštienos produktų marketingas – aktuali maisto pramonės plėtros problema 1.1 Vištienos produktų specifika 1.2 Vištienos rinkos problematika ir tobulinimo galimybės 2. Marketingo tobulinimo teoriniai-metodiniai pagrindai 2.1 Marketingo komplekso elemento – gaminio- politika 2.2 Naujų prekių gamybos ir įvedimo į rinką strategija 2.3 Įmonės marketingo tobulinimui skirtų tolimesnių … Daugiau…

Zuvų miltai

Turinys1. Įvadas 3 2. Tiriamoji dalis 4 3. Išvados 6 4. Literatūros sąrašas 7 Žuvų miltai – tai birus krovinys, kuris dėl savo savybių dažniausiai yra gabenamas maišuose. Žuvų miltai labai dulka, o taip pat negali sudrėkti, nes sudrėkus pradeda kaisti ir gali užsidegti, ar net sprogti. Šiais laikais pašarinių … Daugiau…

Japonu virtuve

KLAIPĖDOS UNIVERSITETO SOCIALINIŲ MOKSLŲ FAKULTETO VADYBOS KATEDRASaulius Žadeikis, vadybos neakivaizdinių studijų SNV 6 kurso programos studentasJAPONŲ VIRTUVĖ Referatas a. V. Dumčius Klaipėda, 2008 TURINYS 1. SUSIPAŽINKIME SU RYTŲ VIRTUVE 2 2. MAISTO KULTŪRA 3 3. GLOBALIZACIJOS ĮTAKA 4 4. VIRTUVĖ – NEATSIEJAMA TRADICIJŲ DALIS 6 5. JAPONIJA – TEKANČIOS SAULĖS … Daugiau…

Agrastų serbentų maistinė vertė vartojamosios savybės skirstymas pagal požymius kokybę

TURINYSĮVADAS 2 1.PREKIŲ MOKSLO REIKŠMĖ 3 1.1. prekių vartojamosios savybės 3 1.3.maisto produktų laikymo ypatumai 4 2. SERBENTAI 5 2.1. juodųjų serbentų maistinė vertė 5 2.2.raudonųjų serbentų maistinė vertė 6 2.3. serbentų kilmė 6 2.4. serbentų pagrindinės rūšys ir jų ypatumai 7 3. AGRASTAI 8 3.1.agrastų maistinė vertė 8 3.2. … Daugiau…

Norvegijos nacionalinė virtuvė

1.ĮVADASNorvegija išvertus į Lietuvių kalbą reiškia “ kelias į šiaurę”. Šis pavadinimas atsirado todėl, kad žmonės metų metais veržėsi į šiaurės gilumą ieškodami naujų žvejybos ir medžioklės plotų. Dabar dauguma norvegų gyvena prie jūros ir fiordų krantų.Taip yra dar nuo tų laikų, kai jūros keliais atvyko pirmieji gyventojai, tuoj po … Daugiau…